skip to Main Content
93 639 20 82 ext. 252 begues.entitats@begues.cat
Les Entitats De Begues Dissenyen El Seu Propi Futur

Les entitats de Begues dissenyen el seu propi futur

Convocades per l’Ajuntament de Begues, una trentena d’entitats beguetanes van participar dissabte en una Jornada d’Activació a Can Rigol. Es tracta d’una de les fases del projecte de participació comunitària iniciat l’any passat amb l’objectiu de treballar conjuntament en la detecció de necessitats i dissenyar el pla d’accions a desenvolupar.

La casa de colònies de Can Rigol va ser l’escenari d’una activitat innovadora a Begues, pensada per aplegar representants del teixit associatiu del poble i treballar plegades en el desenvolupament de les necessitats del món associatiu local. La trobada s’emmarca en el projecte de participació comunitària impulsat l’any 2017 i pensat per treballar de forma estratègica i col·laborativa en la detecció de les mancances i les oportunitats que presenta l’associacionisme local. 

La jornada, que va reunir una seixantena de persones de trenta entitats diferents, va alternar activitats de dinamització col·lectiva, jocs, espais de debat i fòrums de participació, amb un objectiu transversal: crear xarxa i potenciar el treball en equip per a dissenyar un pla d’actuació de futur, a curt, mitjà i llarg termini. Les persones participants van valorar positivament l’activitat, tot destacant que els va servir, per damunt de tot, per relacionar-se amb altres entitats i conèixer els objectius i projectes de la resta d’associacions del poble.

Més enllà d’aquest aspecte, la jornada va servir per treballar en diferents espais i formats els resultats de l’enquesta de situació que fa uns mesos els va formular l’Ajuntament de Begues, amb l’objectiu de detectar les seves necessitats en 5 àmbits diferents: organització, economia, participació, comunicació i treball en xarxa. Les propostes formulades i les opinions recollides es plasmaran ara en un document de retorn que haurà de ser abordat pel mateix Ajuntament i les pròpies entitats per seguir avançant de forma col·laborativa en l’àmbit de la participació ciutadana. 

Al llarg d’aquesta setmana, el canal audiovisual de l’Ajuntament i Ràdio Begues ampliaran aquesta informació i recolliran l’opinió de participants i organització a través dels seus canals de comunicació.

Aquesta notícia va ser publicada primer a al web de l’Ajuntament de Begues.

Back To Top